Welke subsidies zijn er allemaal voor het verduurzamen van je huis?

We zijn ons steeds meer bewust dat het verduurzamen van je woning noodzakelijk is. Vooral als we in de toekomst met onze woning van het gas af moeten. Als we van het gas af moeten dan kost dit ongelofelijk veel geld. Vooral als je woning niet duurzaam genoeg is. Het kan verstandig zijn om vandaag nog te investeren in het verduurzamen van je woning, dit kan beginnen met het aanschaffen van een goede warmtepompdroger, maar het kan nog veel uitgebreider. Je kan zo langzaam je woning verduurzamen met verschillende maatregelen. Overigens hoef je dit niet allemaal zelf te betalen. Vanuit de regering zijn er verschillende subsidies om je woning te verduurzamen.

Subsidie voor isolatiemaatregelen

Als woningeigenaar kan je in aanmerking komen voor de SEEH subsidie. Dit is een subsidie als je energiebesparende maatregelen doorvoert in je woning. Je kan je woning zo energiezuinig maken. Bij deze vorm van subsidie kan je denken aan spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en hoogrendementglas. Om in aanmerking te komen voor isolatie moet u eerst minimale isolatiewaarde hebben in je woning. Je moet dus bewijzen dat je investering flink gaat helpen bij de isolatie van je woning. Als je huidige isolatie al top is en je het nog iets beter maakt krijg je bijvoorbeeld geen subsidie.

Subsidie op een nieuwe CV ketel

Eigenlijk moeten we op ten duur allemaal van het gas af. Op het moment dat je van plan bent om je CV ketel te vervangen, dan kan je kijken naar een ketel zonder gas. Je kan bijvoorbeeld voor de beste CV ketel zonder gas kiezen. Als je hierbij kiest voor een zogenaamde warmtepomp dan krijg je subsidie. Hou er wel rekening mee dat niet elke CV ketel hier dus voor in aanmerking komt. Je moet echt een maatregel nemen om van het gas af te gaan om in aanmerking voor subsidie te komen. Dit is wel een puntje van aandacht om mee rekening te houden.

Subsidie vanuit de gemeente

Vanuit de gemeente worden er ook maatregelen genomen om oude woningen te isoleren. Bijvoorbeeld met subsidies voor isolatie of andere maatregelen. De gemeentes mogen zelf bepalen of ze subsidie geven. Het kan daardoor per gemeente verschillen of je ook subsidie krijgt voor je isolatiemaatregelen. Informeer dit gerust even bij een loket binnen de gemeente.

BTW terug op zonnepanelen

Een vorm van subsidie die je vanuit de regering krijgt is de BTW terug op zonnepanelen. Dit is een subsidie die mogelijk wel komt te vervallen. Het is daarom slim om hier zo snel mogelijk gebruik van te maken. Overigens is het bij elke vorm van subsidie zo dat het altijd kan komen te vervallen. Het kan dus slim zijn om er gebruik van te maken zolang er nog subsidie is. Informeer dus gerust naar de BTW terug op zonnepanelen en de subsidie die je vanuit de gemeente krijgt. Je zorgt er zo voor dat je woning voorbereid is op de toekomst en je nog wat geld kan besparen!

Reageren via facebook