9.3 C
Medemblik
27 oktober 2020 04:13
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Aardappelmelange salade

Aardappelmelange salade

Wat eten wij vandaag: Aardappelmelange salade Wat eten wij vandaag: Aardappelmelange salade Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 15 cherry-/kerstomaatjes
  • 0,5 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 600 g krieltjes met schil
  • 150 g veldsla

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de krieltjes in ongeveer 15-20 minuten bijna gaar.
  3. Giet af en laat even uitdampen en afkoelen.
  4. Doe ze in een kom en doe er een scheut olie door en wat peper en zout.
  5. Meng dit goed en leg de aardappeltjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
  6. Bak ze onder af en toe omscheppen in 15 min goudgeel en krokant.
  7. Laat ze iets afkoelen.
  8. Halveer intussen de tomaatjes, snijd de ui in halve ringen en de komkommer in blokjes.
  9. Roer voor de dressing met een vork of garde wat zout en peper door de azijn en voeg al roerend de olie toe.
  10. Vervolgens de honing en de mosterd toevoegen en proef af op smaak.
  11. Doe voor de salade eerst een laag veldsla in de kom of op bakpapier en verdeel de groente en aardappeltjes hierover en besprenkel de salade met de dressing.

Opmerkingen

Lekker met gegrilde kip of vis

Reageren via facebook