11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:27
Medemblik Actueel.

Zuurkool uit de oven - foto DEEN Supermarkten
Zuurkool uit de oven - foto DEEN Supermarkten

Menu – Zuurkool uit de oven

Menu - Zuurkool uit de oven

Menu – Zuurkool uit de oven Menu – Zuurkool uit de oven Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

100 g blanke rozijnen
1 el zonnebloemolie
200 g biologische spekreepjes
500 g biologische zuurkool
1 biologische appel
1 tl kaneelpoeder
1 biologische banaan
1 pak aardappelpuree (voor 4 porties)
8 plakken biologische boeren achterham
4 plakken ananas (blik)
100 g biologische geraspte kaas jong belegen

Instructies

Wel de rozijnen in warm water.

Verhit de olie en bak hierin de spekreepjes.

Voeg de zuurkool toe en stoof zachtjes 10 minuten.

Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.

Schep de rozijnen, appelblokjes en kaneelpoeder door de zuurkool.

Pel de banaan, verdeel deze in plakjes en leg ze op de zuurkool.

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking.

Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal.

Rol de achterham op en leg deze met de ananasplakken op de zuurkool.

Verdeel daarover de aardappelpuree. Strooi de geraspte kaas erover en schuif het gerecht onder een hete ovengrill totdat de kaas gesmolten is.

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?