Menu van de dag – Gebraden kipfilet met Chinese kool
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 kipfilets
- 1 Chinese kool
- 3 dl kippen jus (kant en klaar)
- 1 dl slagroom
- klontje roomboter
- 2 conference peren
- ca. 4 dl witte wijn
- 2 laurier blaadjes
- 4 kruidnagels
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels grove mosterd
Instructions
- Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
- Zet ze in een pan onder met de witte wijn en voeg de laurier,kruidnagels, bruine suiker en de grove mosterd toe.
- Pocheer de peren langzaam gaar en hou ze enigsins warm.
- Breng in een pan wat water aan de kook en blancheer de chineese kool bladeren kort in kokend water,
- Giet het water af en laat de bladeren goed uitlekken.
- Strooi naar smaak wat zout en peper over de kipfilets en braad deze in de koekenpan met wat boter mooi goud bruin en gaar, houd de filets warm.
- Kook ondertussen de kippenjus met de slagroom en kook in tot een saus dikte.
- Giet de peren door een zeef en smeer de halve peer in met mosterd die achter blijft in de zeef.
- Verwarm de geblancheerde koolbladen in wat boter en voeg wat kippe jus met slagroom toe en wat zout en peper.
- Leg de kool bladeren over 4 (voorverwarmde) borden en verdeel hierbij de kipfilets en de mosterdperen.
- Kook de saus nog een keer op en voeg voor de rijkere smaak een klontje roomboter toe.
- Schuim de saus op met een staafmixer en verdeel over de borden.
Serving size: 4 Calories: 594 kcal Fat: 39g Carbohydrates: 33g Protein: 27g
Notes
[b]Weetje: pocheren is het garen van een ingrediënt in een vloeistof die net niet kookt. (92° C[/b])
Reageer