Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu van de dag – Gebraden kipfilet met Chinese kool


Menu van de dag - Gebraden kipfilet met Chinese kool
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 Chinese kool
  • 3 dl kippen jus (kant en klaar)
  • 1 dl slagroom
  • klontje roomboter
  • 2 conference peren
  • ca. 4 dl witte wijn
  • 2 laurier blaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels grove mosterd
Instructies
  1. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  2. Zet ze in een pan onder met de witte wijn en voeg de laurier,kruidnagels, bruine suiker en de grove mosterd toe.
  3. Pocheer de peren langzaam gaar en hou ze enigsins warm.
  4. Breng in een pan wat water aan de kook en blancheer de chineese kool bladeren kort in kokend water,
  5. Giet het water af en laat de bladeren goed uitlekken.
  6. Strooi naar smaak wat zout en peper over de kipfilets en braad deze in de koekenpan met wat boter mooi goud bruin en gaar, houd de filets warm.
  7. Kook ondertussen de kippenjus met de slagroom en kook in tot een saus dikte.
  8. Giet de peren door een zeef en smeer de halve peer in met mosterd die achter blijft in de zeef.
  9. Verwarm de geblancheerde koolbladen in wat boter en voeg wat kippe jus met slagroom toe en wat zout en peper.
  10. Leg de kool bladeren over 4 (voorverwarmde) borden en verdeel hierbij de kipfilets en de mosterdperen.
  11. Kook de saus nog een keer op en voeg voor de rijkere smaak een klontje roomboter toe.
  12. Schuim de saus op met een staafmixer en verdeel over de borden.
Tips
Weetje: pocheren is het garen van een ingrediënt in een vloeistof die net niet kookt. (92° C)
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 594 kcal Vet: 39g Koolhydraten: 33g Eiwitten: 27g

 

Reageren via facebook