CDA Medemblik wil actie college voor realisatie appartementen in voormalige fabriek Benningbroek

BENNINGBROEK – Piet Ligthart en Els van den Bosch (CDA) willen dat het college van Medemblik gaat onderzoeken welke knelpunten er zijn om de voormalige fabriek aan de Oosterstraat 82B in Benningbroek gedeeltelijk te transformeren in 5 appartementen voor starters op de woningmarkt.

Volgens beide raadsleden heeft het pand reeds een woonfunctie en is ook al deels bewoond, zelfs achter de virtuele lijn van het lint. Tijdens de raadscommissie waren er nog wel een aantal bedenkingen maar die kunnen simpel worden opgelost. Zo kan aan de parkeernorm van 1,6 worden voldaan, is de toegangsweg 3 meter breed en voldoet dus aan de norm van de brandweer en ook de gehorigheid van het pand kan bij de transformatie simpel worden opgelost om te voldoen aan het bouwbesluit.

Één van de speerpunten in het coalitieakkoord is een actief beleid voor nieuwbouw van koop- en huurwoningen in alle kernen van de gemeente Medemblik, maar daarnaast ook het ombouwen van bestaande (fabrieks)panden naar wonen en dan speciaal gericht op starters/jongeren.

Beide raadsleden willen dan ook van het college weten of zij het eens is met dit initiatief om een bestaand pand om te bouwen naar wonen voor starters op de woningmarkt.

Reageren via facebook