19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 18:01
Medemblik Actueel.

GemeenteBelangen: ‘ouderen lopen fysiek en financieel gevaar door druk mantelzorgers’

MEDEMBLIK – Jan van IJzerloo(GemeenteBelangen) trekt aan de alarmbel over mantelzorg en de risicofactoren die hieraan verbonden zijn. Ijzerloo constateert omdat ouderen tegenwoordig langer thuis blijven waardoor de druk op de mantelzorger en de zorgverlener onder druk is komen te staan.

Ijzerloo wijst op de risicofactoren van overbelaste mantelzorgers en zorgverleners, afhankelijkheid (zorg) en het komen in een sociaal isolement. Maar ook wijst Ijzerloo op het risico van ouderenmishandeling, zowel fysiek als financieel zal gaan toenemen.

IJzerloo zegt: ,,Burgers en vrijwillige organisaties kunnen wel signalen afgeven maar de professionals zijn eindverantwoordelijk, er zijn wel beschermende factoren als preventie,ondersteunen mantelzorgers en communicatie naar burgers en vrijwilligersorganisaties maar het is beter om ouderenmishandeling op te nemen als aandachtspunt in het beleidsplan sociaal domein en ouderenmishandeling onder de aandacht te brengen bij de overige West-Friese gemeenten.”

Jan van IJzerloo wil met het indienen van de motie ‘ouderenmishandeling’ het college oproepen dit te verwezelijken en zo de ouderen beter te beschermen.

Reageren via facebook