16.3 C
Medemblik
24 september 2020 16:59
Medemblik Actueel.

De polonaise met het echtpaar Gieling voorop. ((Foto: aangeleverd))

Bruun en Tinie Gieling uit Medemblik al 60 jaar een echtpaar

MEDEMBLIK – Het geplande feest werd afgeblazen, maar de afgelopen dagen was het toch feest voor het zestigjarige bruidspaar Gieling. Kinderen en kleinkinderen kwamen allemaal op zondag verspreid langs naar het wooncomplex Valbrug in Medemblik om het kwieke echtpaar de hand te schudden. Uiteraard op de vereiste 1,5 meter afstand met een hand op de stok.

Zichtbaar genoten Bruun en Tinie van deze bezoekjes. Alleen het oudste kleinkind Lucas en vriendin Esmae moesten verstek laten gaan. Zij verblijven voor twee jaar in Seoul, maar hadden contact via Skype. De 85 jarige bruidegom is nog actief met computer, tablet en mobiele telefoon.

Bruidegom en bruid zijn geboren en getogen in Medemblik. Sinds 2009 wonen zij in Valbrug na eerst 45 jaar in Plan West te hebben gewoond. Het echtpaar levert nog hand- en spandiensten voor activiteiten voor bewoners van Valbrug en Sint Maartenshof. Fantastisch was dan ook het initiatief van Marijke Langendijk (Rode Kruis en open tafel Medemblik) en Marian Post (Omring Valbrug) om het bruidspaar op hun trouwdag 20 april te verrassen met muziek door Wil Luiken in de tuin van het Sint Maartenshof en later in Valbrug. Ook hier een blij verrast bruidspaar toen er voor hen werd gezongen. Zelfs de polonaise werd ingezet door het bruidspaar. Alle bewoners konden vanuit de deuropening en galerij van de muziek genieten. Er was goed aan gedacht om samenscholing van bewoners te voorkomen vanwege het coronavirus.

Het geplande feest is verschoven naar 11 oktober. Voor die tijd hoopt het bruidspaar nog weer met de auto op vakantie te gaan naar het vertrouwde Ees in Drenthe waar gefietst kan worden in een andere omgeving.

Via mediapartner: Rodi Media

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?