4.1 C
Medemblik
27 januari 2021 12:11
Medemblik Actueel.

Het hoofdkantoor van de Woonschakel in Medemblik (Foto: GoogleMaps)

Huren stijgen met 3% maar de politiek wil geen huurverhoging

MEDEMBLIK – De gemiddelde huurstijging van huurwoningen in de sociale huursector is 3%, maar de oppositie in de Tweede Kamer vragen de minister om dit te verbieden omdat veel mensen door de coronacrisis in de financiële problemen zijn gekomen.

De PvdA, GroenLinks en de SP willen dat het kabinet de huurders nog beter gaat beschermen tijdens de coronacrisis en de maanden na de crisis. Dit moet boven op het pakket beschermende maatregelen komen die het kabinet al eerder heeft genomen, zo mogen er tijdens de crisis geen huisuitzettingen plaatsvinden en worden tijdelijke huurcontracten verlengd.

Het kabinet debatteert woensdag over de voorstellen van de drie linkse partijen als in de Tweede Kamer de eerdere maatregelen besproken gaan worden.

Reageren via facebook