Medemblik Actueel.

Winkelruimte Bagijnhof weer opgevuld

MEDEMBLIK – Het staat al jaren leeg, maar het oude pand van Expert aan het Bagijnhof krijgt weer een nieuwe invulling. Er verrijzen de komende tijd drie nieuwe winkels, waaronder haak- en breiwinkel Haakvrouw Medemblik en een fotostudio.

Het winkelpand is opgekocht door Rob en Wendy Houtsma uit Hauwert. Zij knappen het op, splitsen het in drieën splitsen en gaan het verhuren. In de oude magazijnruimte aan de achterkant komt een woonhuis.

Anouk Haakman begint er de garenwinkel  ‘Haakvrouw’ waar je tegelijk (haak)workshops volgt of even neerploft met een kopje thee. ,,Haken en breien is weer helemaal hip. Dat merk ik aan de workshops die ik nu al geef en aan de haakcafés die ik samen met Emma Buis houd bij NED1671. Maar een garenwinkel is er niet in de buurt. Online bestellen is prima, maar je wilt toch vaak even zien en voelen wat je koopt. Overigens komt er ook een nieuwe webshop waar je alles kunt krijgen wat we in de winkel gaan verkopen. Haken heeft ook iets gezelligs, iets wat je samen wilt doen met een bakkie thee erbij. Ook daar is de winkel straks de ideale plek voor.”

In een tweede unit begint fotograaf Marcel Rob een fotostudio waar hij zich vooral zal richten op portretten en profielfoto’s. Marcel is al dertig jaar (pers)fotograaf en maakt de meest uiteenlopende foto’s en reportages, maar studiewerk ontbreekt daar nog in.

Voor de derde winkelruimte wordt nog een gebruiker gezocht. 

Het karakteristieke winkelpand, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School, wordt op dit moment helemaal onder handen genomen. De opening is waarschijnlijk in mei.

Reageren via facebook