Nuon-klanten zien rekening met soms wel 140 euro per maand stijgen

MEDEMBLIK – Met dit schokkend nieuw komt RTLZ vandaag mee naar buiten. De Nuon heeft bij tienduizenden klanten de rekening niet met een paar procent verhoogd maar met vele tientallen procenten.

Gemiddeld stijgt de energierekening per maand met zo’n 25 tot 30 euro maar bij de Nuon is dit 60 tot 140 euro. De energierekening stijgt dit jaar met gemiddeld 327 euro, berekende prijsvergelijker Pricewise. Daar zijn grofweg twee redenen voor: energieprijzen zijn simpelweg gestegen én het kabinet verhoogt de belasting op gas.

Volgens Nuon gaat het om een inhaalslag voor klanten die veel meer energie verbruiken dan waar ze nu voor betalen. “We zien dat bij een grote groep mensen het maandelijkse voorschot te laag is. Dat betekent dat ze bij de eindafrekening fors moeten bijbetalen”, zegt woordvoerder Gijsbert Siertsema.

[signoff]

 

Reageren via facebook