Provincie pakt met voorrang Medemblikkerweg aan.

MEDEMBLIK/WIERINGERWERF – De provincie lijkt gezwicht te zijn voor de vele klachten over de staat van de Medemblikkerweg tussen Medemblik en Wieringerwerf. Vooral het stuk tussen Wieringerwerf en de afslag naar Middenmeer is levensgevaarlijk, zeker voor mensen die voor het eerst over deze weg gaan rijden.

De provincie geeft de hoogste prioriteit aan dit gedeelte van de Medemblikkerweg, deze werkzaamheden zullen nog dit (na)jaar gaan starten. Selina Douma, woordvoerster van de provincie, zegt tegen de redactie: ‘Het geplande onderhoud aan de Medemblikkerweg (N240) wordt in twee delen opgesplitst. De gebiedsaannemer Waaksaam zal het noordelijke deel (en het meest urgente deel) met voorrang op zich nemen en het wegdek herstellen. Naar verwachting worden de werkzaamheden nog dit (na)jaar uitgevoerd.

De Medemblikkerweg is al enkele jaren onderwerp van vele klachten door de slechte staat van de weg, veelal veroorzaakt door het vele zware vrachtverkeer dat naar de diverse bedrijven in de Wieringermeer moet om daar de producten op te halen. Sinds de komst van de enorme kassen is de aanbod van groenten en fruit enorm gestegen en dus ook het vrachtverkeer.

De weg is 1 van de gevaarlijkste in de omgeving, er zijn al diverse (ernstige)ongevallen gebeurd en vrachtwagenchauffeurs rijden uit voorzorg aan de verkeerde kant van de weg om de lading heel te houden en niet van de weg te stuiteren als men richting Medemblik moet rijden.

Reageren via facebook