29.7 C
Medemblik
10 augustus 2020 18:43
Medemblik Actueel.

Waterpeil IJsselmeer daalt, Rijkswaterstaat neemt maatregelen

MEDEMBLIK – Om de daling van het waterpeil in het IJsselmeer zoveel mogelijk te vertragen, de grote rivieren als de Rijn en IJssel voeren onvoldoende water aan om het water op peil te houden, heeft Rijkswaterstaat besloten de sluizen in de Afsluitdijk nog maar een enkele keer per dag te openen.

Door minder te gaan schutten hoopt Rijkswaterstaat zo te voorkomen dat kostbaar zoetwater vanuit het IJsselmeer de Waddenzee instroomt.  Zeker nu ook het PWN te maken gaat krijgen met de extreme droogte en zij alle zeilen moet bijzetten om het drinkwater op peil te houden.

De aanvoer vanaf de grote rivieren zal de aankomende weken nog verder dalen nu landen als België en Duitsland hebben besloten om veel minder water door te laten om zo ook bij hun de droogte de baas te kunnen blijven.

Het droogterecord van 2003 is reeds verbroken en over een paar dagen zal ook recordjaar 1996 uit het recordboek worden geschreven.

Voor de vakantiegangers die met de boot naar de Waddenzee willen varen betekend dit een behoorlijke langere vaarduur om de Waddenzee te bereiken.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?