Bogra-eigenaren blijken keiharde oplichters te zijn

ENKHUIZEN – Met het faillissement van uitvaartimperium Bogra/RSN komt er ineens een enorme hoeveelheid lijken uit de kast/kist. Naast Bogra, de Nederlandse marktleider in doodskisten, ging ook Rouwservice Rijnmond en Drechtsteden failliet.

Beide bedrijven zijn gelieerd aan Rouwservice Nederland. Ook dat bedrijf is bankroet maar er is besloten om de activiteiten van deze grote speler op het gebied van begrafenisdiensten voorlopig wel voort te zetten. Er wordt onderzocht of er een doorstart mogelijk is.

Enorme schulden

Niet alleen heeft het bedrijf een enorme schuld bij de belastingdienst, ook blijkt volgens het NHD dat Bogra 1.5 jaar lang de pensioengelden die wel is afgedragen door het personeel nooit is afgedragen aan het pensioenfonds, deze heeft nu een incassobureau ingeschakeld om de gelden alsnog te krijgen. Maar ook is er op het peperdure appartement van Arno en Linda Damhuis beslag gelegd, het luxe peperdure appartement dat in een complex aan de boulevard van Bloemendaal aan Zee ligt is een onderdeel van meerdere beslagleggingen door Marcel de Wit die aan Damhuis een half miljoen euro had geleend en geen cent terug heeft gekregen.

Maar dit is niet de enige schuldeiser, ook Dela moet nog 600.000 euro van Damhuis vangen, het MKB Impulsfonds heeft nog 750.000 euro aan kredieten uitstaan bij Bogra en de belastingdienst moet nog ruim 1 miljoen euro vangen van Bogra.

Het NHD schrijft dat Damhuis de telefoon op de haak gooide toen de redactie van De Financiële Telegraaf hem belde om een paar vragen te stellen. Ook de curator blijkt al een week niet bereikbaar te zijn.

Ondertussen zit het personeel met de gebakken peren, hun pensioen is niet in gevaar maar ze zijn wel hun baan kwijt en moeten vrezen of ze ooit nog terug kunnen, voor zover nu bekend is er geen overname kandidaat in zicht.

Reageren via facebook