Oproep Medemblik: ‘ondanks warm weekend, blijf thuis’

MEDEMBLIK – Het weekend staat voor de deur en zeker zondag gaat het lekker warm worden met temperaturen lokaal oplopend tot 20 graden. Maar de gemeente Medemblik waarschuwt dat dit niet een reden is om massaal naar buiten te gaan, de regels van zoveel mogelijk binnenblijven zijn nog steeds van kracht vanwege de coronacrisis in Nederland

Woordvoerster Sylvia Hania zegt tegen Medemblik Actueel: ‘De teams van veiligheid en handhaving gaan – zoals iedere dag – op pad en houden bij het bezoeken van de locaties ook rekening met het mooie weer. Eerder hielden onze inwoners zich al goed aan het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven, dus we rekenen er op dat ze dat ook nu weer doen. Bij de Vooroever komt weer een tekstbord te staan.

Stop de verspreiding van het coronavirus

Ga alleen naar buiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Doe dat niet met meer dan 3 personen. Werk thuis als het kan. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt en in het park. Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep.

Reageren via facebook