Medemblik Actueel.

Algemeen

OBS de Klaverwoid Twisk heeft unieke knikkertegel

TWISK – Op 10 oktober deden de leerlingen van OBS De Klaverwoid in Twisk mee aan de ‘Dag van de Duurzaamheid’. En omdat zij hier aan mee hebben gedaan kregen zij als kado een heuze gerecyclede knikkertegel.

Leraren en leerlingen gingen met elkaar over afval in gesprek en het verzamelen en sorteren van afval. Sinds een aantal maanden hebben de woningen in de omgeving van De Klaverwoid oranje bakken. De kinderen in de onderbouw weten dat daar plastic in moet. Juist daarvan is de knikkertegel gemaakt.

Voor elke tegel is ongeveer 3 kilo plastic nodig, onder meer van: frisdrankflesjes, doppen, boterhamzakjes en snoeppapiertjes. Elke knikkertegel is uniek en één daarvan siert het schoolplein. De herinnering is geschonken door de branchevereniging NVRD en een aantal leden, Stichting Nederland Schoon, het ministerie van Infrastructuur & Milieu en het kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

Reageer op dit onderwerp