Alternatieve manieren van contact voor bewoners verpleeg- en verzorgingshuizen

MEDEMBLIK – Nu sinds gisteren de verpleeg – en verzorgingshuizen hermetisch zijn afgesloten, maar om toch de bewoners van deze huizen in contact te blijven houden zijn er diverse opties die het contact in stand blijven houden.

Alternatieve manieren van contact

Familie en vrienden kunnen natuurlijk altijd telefonisch contact onderhouden met hun dierbaren.  Daarnaast werken Omring op dit moment ook hard om alternatieve en creatieve manieren van contact mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door de inzet van iPads en smartphones waarmee bewoners met familie, vrienden en kennissen kunnen beeldbellen, tippen we onze bewoners over de landelijke Luisterlijn (www.deluisterlijn.nl). Ook kijken we waar we digitale applicaties zoals Familienet kunnen inzetten.

Tips voor een praatje

  • Neem contact op met de Luisterlijn
    Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn (www.deluisterlijn.nl). Via 0900-0767. Mensen kunnen hier terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek.
  • De Zilverlijn
    De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen (www.ouderenfonds.nl/aanmeldenzilverlijn). Professionele vrijwilligers bellen regelmatig en bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek.

Op de website van het RIVM staat de meest actuele informatie rond het Coronavirus. Ook is er een landelijk informatienummer ingesteld voor vragen over het coronavirus: 0800-1351.

Reageren via facebook