Geen school betekent niet dat de kinderen niet leren in Medemblik

MEDEMBLIK – De scholen moesten 15 maart per direct dicht in Nederland. Dat werd opgedragen door minister Slob van onderwijs.

Sommigen kinderen superblij en anderen worden daar verdrietig van. Even geen les met de juf of meester in de groep, geen vriendjes of vriendinnetjes uit de klas. Maar… veel scholen gingen in beraad en overlegden met elkaar hoe ze de kinderen toch konden bereiken en lesgeven.

De directie en team van de Jozefschool in Medemblik staan achter het besluit van de overheid om de komende drie weken de scholen te sluiten“, zegt directeur Peter Bouwman. “We zijn druk met het opstellen van een programma waarmee de leerlingen thuis aan de slag kunnen. Daar waar het volgens de richtlijnen van de overheid noodzakelijk is om voor opvang van de leerlingen te zorgen, zullen we dat uiteraard doen.

Alle scholen binnen SKO West-Friesland volgen hierin eenzelfde lijn. De invulling van het programma bestaat voor het grootste deel uit oefenstof die betrekking heeft op herhalen en automatiseren. We doen dit in de vorm van weektaken. De ouders van de kleuters hebben van ons allerlei suggesties ontvangen om met hun kind leuke activiteiten te ondernemen.

Vanaf de midden- bovenbouw hebben we onder meer voor alle leerlingen voor diverse programma ’s inlogcodes gegenereerd, opdat ze op internet kunnen blijven oefenen met lezen, rekenen en spelling. Het is een bijzondere tijd. Hopelijk krijgen we de crisis hiermee onder controle.”

Via mediapartner: Rodi Media