29.6 C
Medemblik
12 augustus 2020 22:06
Medemblik Actueel.

De gasloze nieuwbouwwoningen op het voormalige SEW-terrein in Nibbixwoud (Foto aangeleverd)

Acht huurders ontvangen de sleutels van de nieuwbouwwoningen op de voormalige voetbalvelden van SEW in Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Afgelopen donderdag ontvingen acht huurders de sleutels van de nieuwbouwwoningen op de voormalige voetbalvelden van SEW in Nibbixwoud. Bijzonder voor De Woonschakel omdat het de eerste woningen zijn voor de corporatie in Nibbixwoud, maar zeker ook omdat het de eerste ‘gasloze’ woningen voor de corporatie betreft. In de eerste helft van 2020 worden nog 97 ‘gasloze’ woningen opgeleverd in Midwoud, Bovenkarspel en Spanbroek. De oplevering van 21 ‘gasloze’ woningen in Obdam staat eind dit jaar nog op de planning.

De moderne huurwoningen in Nibbixwoud zijn comfortabel, zeer goed geïsoleerd en uitgerust met energiezuinige installaties. De huizen zijn niet aangesloten op het aardgasnetwerk. De woningen beschikken over een lucht-water-warmtepomp voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm water. Op het dak bevinden zich zonnepanelen. Alle woningen hebben op de begane grond en eerste verdieping vloerverwarming. De huurprijzen van de woningen variëren van € 617 – € 663 per maand. De realisatie vond plaats met architect De Wolff & Partners – Grootebroek en aannemingsbedrijf Kuin BV – Bovenkarspel.

De oplevering van het project in Nibbixwoud is bijzonder voor ons omdat we nog niet eerder actief waren in Nibbixwoud na de verkoop van enkele woningen in het verleden’, zegt Albert Gieling tevreden. Later dit jaar wordt gestart met de bouw van nog eens negen woningen op deze locatie. Maar De Woonschakel maakt zich ook zorgen. ‘We willen graag een bijdrage blijven leveren aan het realiseren van betaalbare woningen in West-Friesland, maar dat blijft lastig omdat er te weinig locaties beschikbaar zijn.’ Met regelmaat wordt daarom hiervoor vanuit de corporatie aandacht gevraagd bij gemeenten. Het terugdringen van de wachtlijsten voor een huurwoning is een speerpunt van De Woonschakel.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?