Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Sporting Andijk 1

ONDERDIJK – Het lijkt er op dat vandaag de competitie eindelijk weer hervat wordt en dat gebeurt voor Strandvogels dan met de derby tegen Sporting Andijk. Net als Strandvogels speelde Sporting Andijk op 2 februari zijn laatste wedstrijd. De Andijkers speelden toen heel knap met 0-0 gelijk tegen titelkandidaat HSV Sport, Strandvogels ging roemloos met 4-1 onderuit tegen DWB. Maar dat is dus allemaal al weer ruim een maand geleden.

Strandvogels oefende de afgelopen week twee keer waarbij het verloor van Grasshoppers en won van MOC. Of de komende tegenstander van de Vogels ook oefende weet ik niet, maar aangezien ook zij over een kunstgrasveld beschikken ga ik daar wel van uit. Het is misschien niet direct af te lezen uit de ranglijst, maar Sporting is al ongeslagen vanaf 24 november. Sindsdien werd gewonnen van RKEDO en De Valken en daarna gelijk gespeeld tegen Oosthuizen, DWB en dus HSV Sport. Een aanzienlijk beter track record dan Strandvogels dat in diezelfde periode slechts één keer won, één keer gelijk speelde en twee keer verloor.

Het eerdere duel tussen Sporting Andijk en Strandvogels eindigde in een klinkende overwinning voor Strandvogels, het werd in Andijk 1-4. Ook de laatste twee wedstrijden in Onderdijk tegen Sporting werden een prooi voor Strandvogels. In het seizoen 2017-2018 werd het 5-3, het jaar er voor 4-0. Omdat HSV Sport vorige week verrassend verloor van DWB heeft Strandvogels de 2e plaats weer in het vizier. Maar dan zal er wel gewonnen moeten worden van een Sporting Andijk dat het de laatste tijd dus prima doet in de competitie.