17 C
Medemblik
30 september 2020 18:13
Medemblik Actueel.

Fel duel tussen Tim Broersen en een speler van Sporting Andijk in de laatste editie van de derby in het seizoen 2017-2018. (Foto v.v. Strandvogels)

Voorbeschouwing Sporting Andijk 1 – Strandvogels 1 de derbytopper

ONDERDIJK – De kop is er af en zowel Strandvogels als Sporting Andijk won de eerste wedstrijd van het seizoen. Na één wedstrijd kunnen we natuurlijk moeilijk spreken van een topper, een derby is het wel. Sporting Andijk zorgde vorige week voor de meest verrassende uitslag door als promovendus het vorig seizoen nog in de nacompetitie om promotie spelende HSV Sport in eigen huis met ruime cijfers te verslaan, 1-4. En als het ik verslag op de site van Sporting mag geloven, en waarom zou ik dat niet doen, was de overwinning zeer verdiend. Dat was die van Strandvogels over de gehele wedstrijd gezien ook wel, maar deze 4-1 was toch ook wel moeizaam.

In het tweede weekend van de competitie staat dus al meteen de eerste en eigenlijk ook enige derby op het programma. Een derby die na één seizoen weer terug is omdat Sporting Andijk het verloren gegane terrein in één seizoen weer goed maakte. In een ander opzicht is de derby ook bijzonder, want Strandvogels herbergt nogal wat mensen met Andijker wortels. Ten eerste trainer Menno de Vries en assistent John Heerens. En van de basiself van vorige week hebben drie spelers hun roots in Andijk; Tigo Harder, Stijn Sierkstra en Siebren Waardenburg.

De laatste jaren boekt Strandvogels goede resultaten in Andijk. In het seizoen 2017-2018 werd het 1-2, het jaar daarvoor 1-3. De laatste nederlaag in Andijk werd geleden in het seizoen 2014-2015, het werd destijds 2-0 voor de thuisploeg die toen voor het eerst onder de naam Sporting Andijk speelde. Sinds de fusie speelt Sporting geen voorname rol in de 4e klasse, zoals AVV voorheen wel deed. Wellicht dat dit nu verandert aangezien de focus inmiddels op de zondagtak ligt qua prestatievoetbal. De start van Sporting Andijk was in ieder geval meer dan goed, zondag zal blijken of de Andijkers of Onderdijkers de goede start een vervolg kunnen geven.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?