9.6 C
Medemblik
26 november 2020 05:45
Medemblik Actueel.

GGD: Nog geen besmettingen met coronavirus in Westfriesland

WESTFRIESLAND – Hoewel er bij een basisschool in Hoorn onder ouders toch een lichte angst is ontstaan na het bericht dat 2 kinderen die daar op school zitten naar huis zijn gestuurd om dat gezinsleden van de twee kinderen in Noord-Italië zijn geweest en daar mogelijk besmet zijn geraakt met het coronavirus, zegt het GGD in een reactie tegen Medemblik Actueel dat zij nog geen bevestiging hebben gekregen.

Het Team Communicatie GGD Hollands Noorden laat weten dat zodra dit wel het geval is er direct een persbericht zal worden uitgegeven en er ook direct actie zal gaan worden ondernomen.  In heel Nederland zijn nu 23 mensen besmet met het coronavirus, het waren er 24 maar het RIVM heeft dit met 1 naar beneden bijgesteld vanwege een twijfelachtige uitslag bij een kind in Diemen.

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

 

Reageren via facebook