13 C
Medemblik
23 mei 2020 06:53
Medemblik Actueel.

Westfriesgasthuis – voorlichtingsavond over artrose heup en knie

REGIO – De vakgroep Orthopedie van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis verzorgen op maandag 5 en 12 maart opnieuw een voorlichtingsavond over artrose (slijtage) van de heup en knie. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden.

Artrose

Artrose is een aandoening van de gewrichten waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en dunner en zachter wordt. Dit proces kan in alle gewrichten optreden, maar er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt, zoals de knie en heup. Gerian Huitema en Hildo Bouman, beiden orthopedisch chirurg, leggen uit: “Artrose zorgt voor pijnlijke, stijve gewrichten. Soms zijn de klachten zo erg dat mensen er door gehinderd worden in hun dagelijks leven. Helaas is artrose niet te genezen, maar he​t kan wel behandeld worden. Tijdens de voorlichtingsavonden gaan we daar verder op in.”

Programma

Hoorn: maandag 5 maart, Westfriesgasthuis, Maelsonstraat 3

De avonden duren van 19.00 tot 20.30 uur. Vanaf 18.45 uur bent u van harte welkom. De orthopedisch chirurg en andere deskundigen op het gebied van artrose zijn aanwezig om presentaties te geven en uw vragen te beantwoorden. De toegang is gratis.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden via een mail aan patientenservicepunt@westfriesgasthuis.nl of telefonisch via 0229 25 7613. Wilt u daarbij aangeven of u naar de bijeenkomst in Hoorn (5 maart) of Purmerend (12 maart) komt?

Reageren via facebook