6.3 C
Medemblik
26 februari 2021 06:21
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: bewolkt maar ook soms wat zon

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met bewolking maar ook zal de zon zich zo nu en dan even laten zien. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 8 bij een matige tot vrij krachtige wind uit het westen/zuidwesten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar een graad of 6 en kan er een enkel spatje regen gaan vallen.

Weekend met veel wind

Het weekend zit er dan toch wel weer heel anders uit, zaterdag overdag enkele buien, lokaal tot 5mm aan neerslag, de wind is overwegend matig tot vrij krachtig, tijdens een bui krachtig tot hard 7Bft. maar er kunnen dan windvlagen tot 85km/u voorkomen. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 10, lokaal kan 11 mogelijk zijn. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur maar amper en vallen er nog enkele buien.

Zondag krijgen wij te maken met stormdepressie Dennis die zich tussen Schotland en IJsland gaat nestelen en t/m dinsdag het weerbeeld bij ons gaat bepalen. De wind trekt aan naar hard tot stormachtig, 7 á 8Bft. maar boven open land en water naar storm 9Bft. ook valt er lokaal weer veel regen, tot 18 á 20mm waarbij onweer en hagel niet is uitgesloten. De temperatuur schiet flink omhoog, 14, lokaal 15 graden in de middag.

Ook maandag nog veel wind maar valt het met de neerslag wel mee, alleen wordt het niet meer zo warm als op zondag, 8 graden in de middag en 4 graden in de nacht naar dinsdag.

 

Reageren via facebook