Weerbericht Medemblik – zonnige perioden en vrijwel droog

MEDEMBLIK – Na de regen van woensdag hebben wij vandaag zowaar een vrij zonnige dag waarbij de middagtemperatuur oploopt naar 8 graden bij een vrij matige wind uit het westen. In de avond trekt de bewolking wel wat meer dicht en neemt de kans op een enkel spatje regen toe.

Vrijdag is er meer kans op een bui maar met 11 graden in de middag ook een stuk warmer dan vandaag. De wind draait naar het zuiden tot zuidoosten en voert warmere lucht aan uit het zuiden van Europa. Zaterdag is ook nog een dag waarop een enkele bui kan vallen maar de zon zal zich zaterdag ook met grote regelmaat laten zien. De wind draait op zaterdag wel naar het noordoosten en dat is direct te merken in de temperatuur, die blijft steken bij 9 graden.

Zondag is het zo goed als droog, redelijk wat zonneschijn maar door de noord/noordoostelijke wind is het fris voor de tijd van het jaar, de middagtemperatuur blijft steken bij 6 graden en in de nacht naar maandag kan het zelfs een graadje gaan vriezen.

Na zondag is het kwakkelen geblazen. Maandag valt nog wel mee al kan er dan al wel een enkel buitje vallen en is het met 8 graden fris voor de tijd van het jaar, vanaf dinsdag gaat het weer omslaan en krijgen wij elke dag meerdere buien over onze regio heen. De temperatuur gaat wel een stuk omhoog, van 12 graden op dinsdag en woensdag maar later in de week weer terug naar een frisse 8 graden.

Het wil dus nog niet echt lukken met het voorjaar om in de dubbele cijfers te blijven met de temperatuur.