De Dijker Avonden een groot succes

MEDEMBLIK – Jaarlijks organiseert SG De Dijk een talentenjacht voor leerlingen van de school. Er loopt veel talent rond op deze school. Dat bleek maar weer uit de selectie leerlingen die vanavond een optreden verzorgde op de 17e Dijker Avonden.

De leerlingen die optraden hebben auditie gedaan voor aanvang van hun deelname. Daarna worden ze gecoacht door docenten van school, op het gebied van dans, zang en toneel. Er wordt gewerkt aan de presentatievaardigheden van de leerlingen. Door deze voorbereiding kon er een gebalanceerd programma samengesteld worden, waar het publiek van genoten heeft. Naast de optredende leerlingen waren er twee gastoptredens. Trouble, drie oud-leerlingen lieten horen hoe ze muzikaal gegroeid zijn sinds de laatste keer dat ze optraden op SG De Dijk. Het was een fijne openingsact voor de avond. Verder trad er een groep docenten op met een knallend dansoptreden, onder leiding van dansdocent Lysanne van Egmond.

Lysanne vertelt: ‘Deze collega’s en ik wilden al langer optreden als surprise-act op de Dijker Avonden. We hebben er tijd voor gevonden en het is gelukt! Er is stevig gerepeteerd door de collega’s. Zelfs in het weekend werd er getraind. Ik ben echt trots op het resultaat!’.

De optredens van de leerlingen waren wisselend van niveau, maar dat hoort ook bij zo’n culturele avond als deze. Sommige leerlingen overwinnen hun podiumangst en anderen hebben al meer ervaring. Zij krijgen juist de kans om te stralen op het podium. Dans en zang waren ruim vertegenwoordigd. Verder zorgde het presentatieteam voor samenhang, door grappige toneelstukjes te spelen tussen de deelnemende acts door.

Leerling Zion Irwin trad op met haar prachtige eigen compositie ‘One day’. Ook Emily Bosman liet weer van zich horen met een eigen nummer, begeleid op ukelele. Rae Roelandschap is een theaterdier en alleskunner. Ze speelde toneel, deed mee met de musicalgroep en trad ‘solo’ op. Team Lennart bestond uit een groep brugklasleerlingen, gecoacht door een oudere leerling, danser Lennart Wagemaker. Hij is de winnaar van vorig jaar en trad zelf ook op met een solo. Reinier Ploeg speelde een virtuose bewerking van een stuk van Ludovico Einaudi. Verder was de dans van Maud Stutje ontroerend.

Er was een jury aanwezig, bestaande uit drie oud-leerlingen en twee leerlingen van de school. Tijdens het juryberaad trad de musicalgroep van de school op met een reeks nummers uit de musical ‘The Rhythm of Life’. Deze zelfgeschreven musical wordt in mei 2020 uitgevoerd.

De acts die in de prijzen vielen waren Carmen de Kooning in de categorie zang solo, Tess Spil en Zorana Tichelaar in de categorie zang, Lennart Wagemaker in de categorie dans en Reinier Ploeg (piano) in de categorie specials. Er waren aanmoedigingsprijzen voor Maud Stutje, dans; Abdel Haijer, rap en beatbox en Emily Bosman, zang en ukelele.

Reageren via facebook