Medemblik schakelt Werkgroep Toegankelijkheid in bij herinrichting Kleingouw Andijk

ANDIJK – Bij de herinrichting van de Kleingouw in Andijk krijgt de Werkgroep Toegankelijkheid een rol toegedeeld door de gemeente Medemblik.  De gemeente Medemblik juicht het voorstel van PW2010, waarin zij het college vraagt om de Werkgroep Toegankelijkheid te betrekken in haar plannen, toe. Juist nu de gemeente Medemblik door capaciteitsproblemen komt het aanbod als geroepen zegt wethouder Andrea van Langen.

Volgens commissielid Dudink-Neefjes van PW2010 heeft de gemeente Medemblik niet voor niets deze werkgroep. Volgens PW2010 zijn zij juist de deskundigen, hebben de kennis en ervaring en zijn bovenal voorzien van een breed netwerk van contacten en ingangen bij instanties die onderzoeken kunnen vergemakkelijken of vaart geven.

Binnenkort start de gemeente Medemblik met de voorbereiding van het project ‘herinrichting Kleingouw Andijk’.  In de brief aan PW2010 schrijft het college: “We hebben echter onvoldoende capaciteit om de werkgroep van ambtelijke ondersteuning te faciliteren. De prioriteit ligt bij het beantwoorden van vragen van onze inwoners, ondersteunen in diverse projecten voor verkeerskundige oplossingen, verkeersbesluiten, actualisatie van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan etc.

Maar, zegt het college, ‘wij willen graag gebruik maken van de expertise bij de herinrichtingen in Andijk en zullen hiervoor de werkgroep gaan benaderen.

Wanneer de herinrichting van de Kleingouw op de agenda komt is nog niet duidelijk, eerst moet het project uit de voorbereidingsfase komen waarna het naar de gemeenteraad wordt gestuurd.

 

Reageren via facebook