Lichtjesdag brengt mensen samen ondanks de regenkans

MEDEMBLIK – Zondagavond 2 februari  was de tweede Wereldkankerdag lichtjesdag. En ondanks de dreiging van de regen, en voetbal) waren er veel mensen aanwezig. De goden waren goedgezind en tijdens de loop bleef het droog.

Het was mooi om te zien hoe de mensen reageerden op het evenement en op elkaar. Ook de weggeef rozen  (geschonken door Deen Supermarkten’  vonden hun weg. Deze roos mag je  geven aan iemand die het verdient. B.v je mantelzorger of een patiënt. De vele  positieve ervaringen geven aan dat een volgende lichtjestocht zeker weer doorgaat.

Een mooi moment was er ook, toen de wandelvereniging Radboud maar liefst 1700,00 euro overhandigde, de club houdt op te bestaan en het geld moest goed besteed worden in Medemblik. Collectief werd door het bestuur besloten dat dit het inloophuis moest zijn. Wethouder Dirk Kuipers sprak lovende woorden over het inloophuis en haar vrijwilligers en liep ook zelf mee.

Veel aandacht in ieder geval ‘voor het leed wat kanker heet’, en in dit geval ook, wat het inloophuis Medemblik voor haar gasten kan betekenen. Kanker is immers  365 dagen aanwezig.

Op dinsdag 4 februari, de officiële wereldkankerdag, zijn de mensen weer van harte welkom.  Ook dan kunnen ze nog een weggeef roos meekrijgen

Reageren via facebook