Stoomtram Hoorn – Medemblik ontwaakt uit winterslaap

HOORN/MEDEMBLIK – Na een korte winterslaap wordt het vuur in stoomlocomotief 30 weer opgestookt. De 111-jaar oude locomotief neemt bezoekers van de Museumstoomtram deze voorjaarsvakantie mee Op Stoomtramavontuur. Jong en oud beginnen de ontdekkingsreis op het museumterrein en de werkplaats van de stoomtram in Hoorn. Daarna volgt een rit met de stoomtram naar Wognum.

Op Stoomtramavontuur is een speurtocht langs alles wat stoomtram zo spannend maakt. Een avontuur waarbij de handen uit de mouwen worden gestoken! Hoogtepunt is het kijkje op de stoomlocomotief. Hier worden de kolen gestookt en verandert water in stoom. Ook bedien je onder begeleiding van de seinhuiswachter een wissel of sein, zo ben je helemaal klaar voor de reis met de stoomtram! Nieuw dit jaar is de opening van het Bello Atelier in de winter. Hier kun je het zware onderhoudswerk dat het rijdende museum uitvoert aan de locomotieven bekijken.

Het avontuur kun je deze voorjaarsvakantie dagelijks beleven van 19 tot en met 24 februari om 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Het programma start op tramstation Hoorn met aansluitend een stoomtramrit van circa 2 uur. Meer informatie: www.stoomtram.nl/stoomtramavontuur

[signoff]