D66 wil betere bescherming Medembliks erfgoed

MEDEMBLIK – Afgelopen donderdag heeft de raad van de gemeente Medemblik unaniem een motie van D66 over het opstellen van een erfgoedvisie aangenomen. Arja Kaptein van D66: “Onze gemeente is rijk aan erfgoed. Denk aan monumentale panden, oude vaar- en spoorwegen, langlopende evenementen en nog veel meer. Het doel van een erfgoedvisie is het behoud en versterken van ons cultureel erfgoed.”

De laatste jaren heeft de gemeente stappen gezet in het behoud van het cultureel erfgoed. Zo kwam er een reddingsplan voor kasteel Radboud en kregen het Bakkerijmuseum en Stoommachinemuseum een financiële impuls. De identiteit van onze stad en dorpen wordt niet alleen bepaald door genoemde objecten maar ook door stads- en dorpsstructuren, evenementen, landschap, immaterieel erfgoed, pleinen en straten.

Met de komst van de erfgoedvisie gaat er integraal gekeken worden naar het cultureel erfgoed in zijn geheel. Binnen de visie wordt de verbinding met ketenpartners gezocht. Dit kan vorm krijgen door met inwoners, historische verenigingen en deskundigen samen te kijken naar wat waardevol is om het culturele erfgoed te behouden en versterken.

Reageren via facebook