De Amsterdamse Tramharmonie in Medemblik!

5 min read
0
353
advertenties

MEDEMBLIK – De Amsterdamse Tramharmonie is het beste wat onze hoofdstad te bieden heeft op het gebied van de blaasmuziek. De afgelopen jaren speelde het orkest in prachtige zalen in Amsterdam, zoals Paradiso, Muziekgebouw aan ‘t IJ en Koninklijk Theater Carré.

Indrukwekkende tournee Tramharmonie

En deze zomer kies het orkest het ruime sop! Met 2 indrukwekkende klippers maakt de Tramharmonie een tournee over het IJsselmeer waarbij in verschillende plaatsen zal worden aangemeerd. Natuurlijk gaan de instrumenten mee en worden er concerten gegeven.  Waaronder ook een concert in Medemblik!

Op donderdagavond 5 juli speelt de Amsterdamse Tramharmonie in de Bonifaciuskerk in Medemblik. Het 50-koppige orkest zal deze avond laten horen hoe gevarieerd het blaasmuziekrepertoire kan zijn. De kerk zal gevuld zijn met de prachtige klanken van blinkend koper en karaktervol hout. En het mooiste: de toegang is helemaal gratis! Dus schrijf hem in je agenda en kom genieten van dit unieke en eenmalige concert!

Van fanfare naar Tramharmonie

In tegenstelling tot de fanfare waarmee het ooit begonnen is, speelt de Tramharmonie nu symfonische muziek van de bovenste plank en heeft het orkest inmiddels al 50 keer in het Concertgebouw gespeeld, met bekende gastartiesten als Henk Poort en Karin Bloemen. We zijn uit de oude tram-uniformen gegroeid!

Met concerten in o.a. het Muziekgebouw aan ’t IJ (met Willeke Alberti), Paradiso (met Edwin Rutten als Ome Willem) en op de Amsterdamse Uitmarkt, en uitstapjes naar Spanje en Zwitserland (deels gefinancierd door straatmuziekoptredens van leden van het orkest) en deelname aan het WMC in 2013, heeft de ATH zeker niet stilgezeten!

Op de hoogte blijven? Volg de Amsterdamse Tramharmonie op facebook.com/tramharmonie.

Concerten IJsselmeertournee:

  • 5 juli – 20:30 uur – Bonifaciuskerk – Medemblik
  • 6 juli – ca. 16:30 uur – Havenkade – Hindeloopen
  • 7 juli – ca. 16:30 uur – In het centrum rond het Dok – Lemmer
Meer gerelateerde berichten

Lees ook eens

Bestevaer letterlijk aan de grond

Reacties …