Steekpartij Wervershoof: “bij ons in de straat, wie verwacht dat nou”

WERVERSHOOF – Even na 20:00 uur zaterdagavond werd een bewoner, een  man van 49, van een woning aan de Zanddijk in Wervershoof door een man neergestoken. De politie was snel ter plaatste en wist na enige tijd met moeite een verdachte te overmeesteren, aan te houden en naar het politiebureau in Hoorn over te brengen. 

Het slachtoffer liep door mishandeling letsel op. Mogelijk is de man ook met een scherp voorwerp gestoken. Na de mishandeling verliet de dader de woning van het slachtoffer. De man nam daarbij de auto van de man mee. Deze werd korte tijd later door agenten vlakbij midden op de rijbaan aangetroffen.

Agenten ontdekten dat de verdachte zich bevond in een andere woning aan de Zanddijk in Wervershoof. De man luisterde niet naar de agenten en is uiteindelijk met veel verzet aangehouden. Daarbij is ook een politiehond ingezet. De verdachte is gebeten en gewond geraakt. De man is naar het ziekenhuis gebracht en later overgebracht naar het politiebureau.

Zeer geschrokken van alles wat er bij hun in de straat afspeelde volgende de bewoners van de Zanddijk het gebeuren en hoe de straat werd afgesloten

,,Je verwacht dit toch niet dat dit in Wervershoof kan gebeuren, en bij ons in de straat,” vertelt een omwonende van de woning waar het incident plaatsvond. Hevig geschrokken en een slapeloze nacht achter de rug vertelt de bewoners van de Zanddijk het verhaal. ,,Ik zat gewoon naar het journaal te kijken over het nieuws van dat virus toen ineens de straat vol stond met politieauto’s met blauwe zwaailichten. En dan ga je naar buiten om te kijken wat er is, dan hoor je van iemand anders dat er iemand is neergestoken. Mijn hart sloeg 2x over van de schrik. Gelukkig dat ze een mogelijke dader hebben opgepakt en hoop dat het goed gaat met het slachtoffer,” vertelt de omwonende verder (naam bekend bij de redactie).

Wat er zich nu precies in het huis heeft afgespeeld is nog onduidelijk, politie en recherche hebben uitgebreid onderzoek gedaan en roepen mogelijke getuigen op zich te melden via 0900-8844 of als u liever anoniem blijft via 0800-7000