Weerbericht Medemblik: bewolkt met lokaal kans op mist of nevel

MEDEMBLIK – Het weerbeeld gaat na vandaag veranderen, verbleven wij de laatste dagen in rustig winterweer, na vandaag gaan wij weer te maken krijgen met een herfstachtig weerbeeld van buien, soms langdurig regen en een flink aantrekkende wind.

Vandaag is het overwegend zwaar bewolkt maar lokaal kan er mist of nevel voorkomen. De middagtemperatuur loopt op naar 7 graden bij een matige, in de avond en nacht naar vrij krachtig tot krachtig aantrekkende wind uit het zuiden/zuidwesten. Vanavond neemt de kans op een enkele bui al toe, en vannacht kan het gaan motregenen.

Maandag draait de wind meer naar het zuidwesten en komt er een lagedrukgebied ons weer bepalen. Tot en met woensdag overheersen de buien, vooral dinsdag lijkt een erg natte dag te gaan worden. Er staat een straffe wind, gemiddeld 5 á 6Bft. uit het westen/zuidwesten, die op dinsdag krachtig tot hard kan zijn 7Bft.

Ook na woensdag blijft het onstabiel weer met elke dag buien of perioden van regen, donderdag lijkt een uitzondering te worden met ook ruimte voor de zon.

De temperaturen gaan weer flink omhoog, 9 graden op maandag, 6 op dinsdag en woensdag, na woensdag duiden wij de dubbele cijfers weer in. De winter is dus ver, heel ver weg, en ook februari lijkt na de eerste berekeningen een te warme maand gaan worden.

Reageren via facebook