Medemblik Actueel.

Politie

26-jarige winkeldievegge uit Medemblik mishandeld supermarktmanager

MEDEMBLIK – De bedrijfsleider van de Albert Heijn XL aan de Burgemeester D. Kooijmanweg in Purmerend is dinsdagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat een winkeldievegge pepperspray in zijn gezicht had gespoten.

Dat vertelt een medewerkster van de supermarkt tegen NH. “Toen de bedrijfsleider zag dat twee vrouwen bloemen meenamen zonder te betalen, ging hij er met een collega achteraan”, vertelt de medewerkster. 

Wat zich buiten exact heeft afgespeeld, weet ze niet. Een andere getuige vertelt dat de vrouwen probeerden weg te rijden toen de bedrijfsleider buitenkwam. Toen hij voor de auto ging staan om ze tegen te houden, stopte de bestuurster. Eén van de dames stapte uit en spoot pepperspray in het gezicht van de manager. 

Prikkende ogen
De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook een AH-medewerkster die zich over haar baas ontfermde, had last van prikkende ogen. “Waarschijnlijk omdat ze hem heeft geholpen en daarna in haar ogen heeft gewreven”, speculeert de medewerkster.  

Een van de twee dievegges is volgens de medewerkster aangehouden. “Dat is de vrouw die heeft gespoten.” De ander is nog niet aangehouden. Met de winkelmanager gaat het naar omstandigheden goed. “Toen hij op de brancard lag, kon hij nog met zijn vrouw bellen.”

De vrouw zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor winkeldiefstal en zware mishandeling.

Reageren via facebook