5.3 C
Medemblik
3 december 2020 20:23
Medemblik Actueel.

Schone berm door Stille rapers!

MEDEMBLIK – De Stille Rapers zijn dit jaar weer goed begonnen door op een aantal ochtenden het zwerfafval op te rapen in de berm langs de N239 tussen Medemblik en de oprit A7.

Afgelopen woensdag was de tweede keer dit jaar en deze keer met een groep van zes mensen. De groep Stille Rapers gingen van start bij de rotonde van Opperdoes. Er kwam tot grote vreugde van de Stille Rapers ook iemand mee helpen die de oproep op Facebook had gezien.

Deze dijkweg is druk en er wordt hard gereden, de Stille Rapers waren daarom blij met de bescherming door middel van een wegafzetting aan de kant waar zij liepen. Veiligheid gaat voor alles.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto aangeleverd

Afval

Tine Worp van de Stille Rapers vertelt tegen Medemblik Actueel: ,,We haalden bijvoorbeeld op:  veel lege blikjes van bier en energydrank, lege sigarettenverpakkingen, heel veel peuken, een jas, zelfs luiers en veel plastic flesjes en bekertjes. Dat plastic verpulvert dus het is soms lastig om op te rapen. We hebben in een ochtendje 16 vuilniszakken vol geraapt!

We lopen weer langs de N239 op deze data: woensdag 29 januari,  woensdag 5 februari en
dinsdag 11 februari. Het verzamel- en tevens startpunt is afhankelijk van waar we de week ervoor zijn gekomen.

Tekst loopt door onder de foto

Foto aangeleverd

Het hele jaar door rapen

,,Naast het opruimen van de berm langs de N239 rapen we het hele jaar door, soms met een paar en soms ook alleen. Je bent lekker buiten en onderling hebben we mooie gesprekken of je loopt juist in stilte wat ook fijn kan zijn,”  gaat Tine Worp verder.

Mensen zeggen weleens dat dit geen zin heeft, want volgende week ligt het er weer. Maar de Stille Rapers brengen zo hopelijk een bewustwording tot stand en daarnaast geeft het een goed gevoel.

Wil je ook een keer mee helpen? Je kunt je aanmelden via de Facebookpagina of via Anne de Bruin tel. 0229 -582415. Je kunt ook spontaan komen, kijk dan op onze facebookpagina waar en wanneer we starten.

Reageren via facebook