Kerk Nibbixwoud houdt bewoners door storing uit hun slaap

NIBBIXWOUD – De inwoners van Nibbixwoud hebben een onrustige vrijdagnacht achter de rug, door een fout in het software dat de kerkklokken laat luiden bleven deze bijna een half uur non stop door luiden.

De pastoor van de Sint Cerunakerk heeft samen met een buurman nog geprobeerd om de tijdklok van de kerkklokken aan te passen maar dit lukte niet waarna hulp werd ingeroepen van Anton Koeleman die de tijdklok had ingesteld. “Ja ik heb een klein foutje gemaakt bij het instellen van de tijd, en kon dit gelukkig snel herstellen, alleen moest ik wel voor naar boven in de kerktoren klimmen,” volgens Anton Koeleman.

Volgens Koeleman waren de twee systemen niet meer synchroon met elkaar.  “Maar we moeten toch nu echt aandacht gaan besteden aan de klokken omdat wij er niet gerust op zijn,” aldus dus helpende buurman.

[signoff]

Reageren via facebook