Hoogwoudse jongen blijkt internetcrimineel, mogelijk uitlevering aan Amerika

HOOGWOUD – Game-ontwikkelaar Ubisoft heeft een jongen, Dennis K. uit Hoogwoud aangeklaagd voor het aanbieden van ddos-diensten om het spel Rainbow Six Siege te kunnen beïnvloeden.

Samen met nog 4 anderen, uit o.a. Nigeria, Duitsland zegt Ubisoft in een verklaring dat de 5 jongens gezamenlijk diverse domeinen beheerden waar kwaadwilligen ddos-aanvallen konden uitvoeren op servers van Ubisoft om zo de ranglijsten te beïnvloeden.

De websites die de 5 jongens in hun beheer hadden, ze zijn ondertussen offline gehaald door Europol, waren r6ddos.com, r6s.support, stressed-stresser-stressing-stressers.com en SNG.one.

Ubisoft heeft bij een rechtbank in Californië een aanklacht ingediend tegen de 5 jongens. Ubisoft is al geruime tijd bezig om kwaadwilligen voor de rechter te krijgen om zo korte metten te maken met de mensen achter dit soort aanvallen. Het Franse Ubisoft wil alle financiële schade gaan verhalen op de jongens.

Er bestaat een gerede kans dat de jongen uit Hoogwoud kan worden uitgeleverd aan Amerika als de rechter in Amerika hier een verzoek voor gaat indienen.

Reageren via facebook