Weerbericht Medemblik: veel bewolking en lokaal kans op mist

MEDEMBLIK – De as van een langgerekte gordel van hoge druk van Ierland naar Italië ligt boven het midden van ons land en verandert nog nauwelijks van plaats. Vrijdag ligt de rugas over het zuiden van het land. Een zwak front is gisteren tegen de rugas min of meer tot stilstand gekomen en inmiddels grotendeels opgelost.

Voor vandaag houdt dit in dat wij te maken hebben met veel bewolking en kan er lokaal mist of nevel voorkomen, zeker vanochtend is dit het geval. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 7 bij een zwakke wind uit het zuiden, vanavond draait de wind wat meer naar het zuidwesten en wordt dan zwak tot matig van kracht.

Ook na vandaag blijft de bewolking overheersen en liggen de middagtemperaturen rond de 6 á 7 graden in de middag en in de nachten rond de 6 graden, alleen zaterdagnacht kan de temperatuur richting het vriespunt dalen. De wind is t/m zaterdag overwegend zwak tot matig daarna trekt de wind aan naar matig en gaat ook de kans op buien of regen toenemen.

Reageren via facebook