West-Friesland kreeg met veel, heel veel regen te maken.

WEST-FRIESLAND – Het waren nog geen Texasiaanse omstandigheden maar in West-Friesland viel gisteren een grote hoeveelheid neerslag uit de lucht. Er werd al een dag van te voren gewaarschuwd dat er wel tot 50mm regen zou kunnen vallen, dit bleek niet onterecht te zijn want die 50mm werd in grote delen van West-Friesland niet gehaald.

Daar viel veel en veel meer. Een kleine opsomming van de hoeveelheden:

Venhuizen en Wervershoof: 54mm, Hoorn 55mm, Venhuizen 70mm, Enkhuizen 74mm en Medemblik bleef een beetje achter, daar viel ruim 30mm in de kern zelf maar net buiten Medemblik werd door 1 weeramateur ruim 60mm afgetapt. Dit zorgde vooral in Enkhuizen en Hoorn er voor dat de brandweer meerdere malen in actie moest komen om overtollig water weg te pompen.

De meeste regen viel gisteren in het centrum van Purmerend, daar werd 77mm, wat 77L per m² is, opgevangen.

Reageren via facebook