3.6 C
Medemblik
18 januari 2021 00:01
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

VVW Handbaldames 1 weten niet te winnen van VZV

WERVERSHOOF – Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen koploper VZV DS2 op het programma. Na de frustratie van afgelopen donderdag tegen SEW DS2, waren de koppies door Assie even bij elkaar gebracht en begon Fred met een goed voorbereidingspraatje. Zo waren we dan ook klaar om deze wedstrijd te spelen, VZV DS2 zonder hars en daarbij hadden zij wat te verliezen, wij in dat geval niet. Zonder de druk die we onszelf soms opleggen, gingen we de wedstrijd in.

Verslag aangeleverd

Door het goed uitvoeren van de wissel weet Beau de 1-0 te scoren in de 3e minuut. De dekking staat als een huis vanaf het begin, deze wedstrijd kan alle kanten op. Doelpunt van Daniëlle door een individuele actie, maar ook een snel tegendoelpunt van VZV zorgt voor de 2-1. Rowie loopt een break en wordt mooi aangespeeld door Daniëlle 3-1. Met goed verdedigend werk houden we VZV van scoren af en door nog een break van Rowie staat het 4-2. VZV weet de cirkel te vinden en maakt de 4-3. Britt stopt een penalty en zorgt ervoor dat we de voorsprong behouden! Britt is on fire en stopt vervolgens de break. De volgende break zit er wel in en na een kwartier spelen staat het 4-4.

Door goede aanvallen aan beide zijden 5-5. Door een penalty en passeer beweging weet VZV er 5-7 van te maken. Daphne H. komt omhoog en legt hem superstrak in het hoekje 6-7. Beau uit loop 7-7 en we staan we gelijk. Wederom goed verdedigend werk en een break van Rowie zorgen voor de 8-7. VZV mist de daaropvolgende penalty, maar in de aanval maken ze de gelijkmaker. Door onzorgvuldig overspelen verliezen we de bal maar goed verdedigend werk van Rowie voorkomt een achterstand. VZV weet door een gaatje in de verdediging te kruipen en pakt vlak voor tijd de voorsprong 8-9.

In de rust de kleine foutjes weer even benoemd en elkaar scherp gesteld, zodat we goed de tweede helft konden starten. VZV start de 2e helft en scoort direct de 8-10. Daniëlle duikt door de verdediging en scoort de 9-10. Een misser op de verdediging en VZV maakt het 9-11, maar Daniëlle beantwoord gelijk met een doelpunt. Door een doelpunt van VZV en een mooie bal van Beau op Suze staat het 11-12. VZV loopt er gemakkelijk doorheen en zet de stand op 11-13, en vervolgens op 11-14. Een aanvallende fout van ons en snelle tegen break zorgen voor een 11-15 achterstand.

We weten het hoofd koel te houden en Daphne H. scoort, 12-15. Sanja moet er ondanks goed verdedigend werk af met 2 minuten en VZV maakt hier dankbaar gebruik van 12-16. We staan keihard te verdedigen, maar vergeten onszelf te belonen in de aanval. Britt gooit wederom een break op Rowie en zo staat het 13-16. VZV antwoord door een snelle aanval waar ze een penalty uit halen en verzilveren, 13-17. Met nog 10 minuten te spelen maakt Daphne H. de 14-17, maar VZV beantwoord vanaf de hoek, 14-18. Een break van VZV vergroot het verschil naar 5 en vanaf de cirkel weten ze uit te bouwen naar 14-20. Maar Beau reageert vanaf afstand, 15-20.

Een slecht uitgevoerde aanval maakt dat VZV wederom door een break kan scoren 15-21. We worden onzorgvuldiger in onze passes wat VZV de mogelijkheid geeft aan te vallen en te scoren, maar nog 3 minuten is de stand 15-22. Door wéér een break van Rowie 16-22, en een van Daphne H. 17-22. Rowie speelt Daniëlle op de cirkel goed vrij en die scoort de 18-22. In de laatste minuut weet VZV nog een puntje te pakken en maakt er zo 18-23 van.

Komend weekend spelen wij op zondag de uitwedstrijd om 13.00 uur in ’t Zand tegen hekkensluiter Geel Zwart. Ook zij hebben het zwaar dit jaar en staan inmiddels doordat SVBO heeft gewonnen onderaan. Er moet zondag dus gewonnen worden door ons, zodat wij met iets meer zekerheid veilig staan in deze tweede divisie. Wij hopen zondag allemaal weer op jullie support in ’t Zand.

Doelpunten: Rowie 5, Daphne H. 4, Daniëlle 4, Beau 3, Sanja 1 en Suze 1

Reageren via facebook