Westfriesland/SEW wint degradatiepoule en blijft behouden voor Eredivisie

WOGNUM – Westfriesland/SEW heeft een gepast slot gegeven aan de nacompetitie door de laatste wedstrijd te winnen. In eigen huis werd Foreholte verslagen waardoor de Westfriese dames als eerste zijn geëindigd in de poule en gehandhaafd zijn voor de Eredivisie.

SEW had zich in de vorige wedstrijd al verzekerd van handhaving en dit was ook te zien in de eerste speelhelft. Het was slordigheid troef bij SEW en na een redelijke start keken ze op een gegeven moment tegen een achterstand aan van 3 punten. De ruststand werd 12-13 maar in de kleedkamer zullen er best wel wat woorden zijn gevallen want het hondstrouwe publiek werd niet verwend.

Aan de hand van Sarah Dekker, die volgend seizoen in de Duitse competitie speelt, werd de achterstand in een rap tempo weggepoetst en liet SEW zien dat het wel degelijk thuis hoort in de vaderlandse Eredivisie.

Foto: Edwin Luppens

Smetje op deze wedstrijd is de zware knieblessure die Amber Roozendaal opliep maar SEW win afgetekend met 27-20 en zal het volgend seizoen voor het 41e jaar in de hoogste afdeling spelen.

We spraken na afloop allereerst met Floor Smit van Westfriesland/SEW. Vervolgens Sarah Dekker, ook van SEW, die na 6 seizoenen afscheid nam van SEW en tot slot Alex Curescu die tegen het einde van de reguliere competitie als interim-coach werd aangesteld bij SEW en het plezier weer terug wist te brengen binnen het team.

Het seizoen zit erop voor SEW maar alle zeilen worden bijgezet in Nibbixwoud om volgend seizoen goed aan de start te verschijnen. Er is een ambitieus topsportplan gepresenteerd en met de komst van Arthur Langendijk, die overkomt van ZAP uit Breezand, is de nieuwe oefenmeester ook al bekend.

[signoff]