Westfriesland/SEW start op 5 mei weer met de jeugdtrainingen

NIBBIXWOUD – Vanaf dinsdag 5 mei zullen de trainingen bij WF SEW in een aangepast buitenprogramma worden hervat. Er is hiervoor een aangepaste planning gemaakt die ook op de website is te vinden. Ook de jeugdteams vanuit de topsport die normaal alleen binnen trainen zijn buiten ingepland. Sportzalen blijven vooralsnog gesloten. Onze dames selectie moet dus nog even geduld hebben en vooral blijven trainen in hun eigen omgeving met hun individuele trainingsprogramma om zich fit te houden.

Belangrijk om te vermelden is dat de breedtesporters van WF SEW de teamtraining hervatten met hun huidige team. De topsporters hervatten de training in de nieuwe teamindeling 2020/2021.

Het is natuurlijk geweldig dat we weer kunnen trainen in teamverband. Belangrijk is wel dat speelster/trainer/ouder zich goed houden aan de door RIVM en NOCF/NSF verstrekte richtlijnen. Alle jeugdleden en ouders krijgen deze richtlijnen in de mail versterkt via betreffende coördinator.

De jeugd coördinatoren en trainers zijn druk bezig geweest om, rekening houdend met de richtlijnen, een omgeving te creëren waarin trainen veilig en verantwoord is voor alle betrokkenen. Met de nodige creativiteit lijkt het mogelijk om voor alle jeugdleden een aantrekkelijke training aan te bieden. Uiteraard is dat voor de groep tm. 12 jaar een stuk eenvoudiger dan  de groep tm 18 jaar. Waar de eerste groep nagenoeg geen beperkingen heeft zal bij de andere groep rekening moeten worden gehouden met 1,5 afstand.

Maar het gaat lukken daarvan zijn we overtuigd zeker als iedereen zich aan de regels houdt. Voor ouders is het zeer belangrijk om te beseffen dat ze geen toegang hebben op het complex en ook niet kunnen blijven hangen op de parkeerplaats. De corona coördinator zal hierop toezien en u erop aanspreken.

De planning loopt voor nu tot aan 19 mei. Daarna zullen we de situatie opnieuw kunnen beoordelen t.a.v. eventuele nieuwe richtlijnen vanuit de regering danwel aangepaste regelgeving vanuit RIVM/NOC/NSF en de haalbaarheid van de 1,5 meter regel.

Voor nu blijf gezond, hou vol, maar vooral veel plezier met de trainingen!

Reageren via facebook