Weerbericht Medemblik: veel bewolking, lokaal mogelijk wat motregen

MEDEMBLIK – De zon zullen wij vrijwel zeker niet te zien krijgen, de bewolking is daarvoor te hardnekkig, er kan lokaal uit de vele bewolking zelfs wat lichte motregen gaan vallen. De middagtemperatuur is met 6 graden ruim boven normaal en de zuid/zuidwestelijke wind is overwegend matig maar kan soms even vrij krachtig worden.

Ook vrijdag is de kans op buien groot en mogelijk gaat het zelfs even enige tijd regenen. De temperatuur loopt vrijdag op naar 9 graden wat warm is voor deze tijd van het jaar. De wind draait van zuid naar west en blijft matig tot vrij krachtig. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 5 graden.

Vrij zonnige weekend

Het weekend ziet het weerbeeld er allemaal wat rooskleuriger uit, de zon komt er regelmatig bij kijken en het blijft droog. De wind zwakt af naar zwak tot matig en waait op zaterdag uit het westen en op zondag uit het zuidwesten. Overdag 7 graden op zaterdag en 8 graden op zondag. De nachttemperaturen schommelen rond de 4 graden.

Na het weekend neemt de kans op buien weer toe en blijft het overwegend te warm voor de tijd van het jaar door aanvoer van vochtige warme lucht uit het zuidwesten.

[signoff]

Reageren via facebook