Weerbericht Medemblik – zonnig en warm voor de tijd van het jaar

MEDEMBLIK – Ook vandaag overheerst de zon maar in de ochtend is lokaal nog wel kans op laaghangende bewolking/mist. De dag start vrij frisjes maar zodra de zon de ochtendmist heeft opgelost gaat de temperatuur snel door de 10 graden grens om vanmiddag op te lopen naar 14, maar lokaal 15 á 16 graden. De wind is matig en waait uit het zuiden/zuidoosten. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 5 graden. 

Woensdag schakelt de lente nog een tandwieltje bij en is het de zon die de hoofdrol opeist, de temperatuur loopt op naar lokaal 16 á 17 graden en de matige wind waait nog steeds uit het zuiden/zuidoosten.

Minder zacht

Vanaf donderdag draait de wind naar het westen/zuidwesten en later naar het noordwesten en voert frissere lucht met zich mee en ook meer bewolking. Maar nog steeds is het vrij warm voor de tijd van het jaar met op donderdag 10 graden, vrijdag 8 graden en in het weekend rond de 10 graden. Vanaf zondag neemt de kans op neerslag toe.

[signoff]

Reageren via facebook