Medemblik Actueel.

het weer voor zondag 27 mei 2018
Weerberichten

Weerbericht – Volop zon, maar vanavond mogelijk een (onweers)bui

MEDEMBLIK – Vandaag opnieuw veel zon en bijna tropische temperaturen in onze regio. De oostelijke wind voert warme tot zeer warme lucht aan waardoor de temperatuur al vrij snel zal oplopen tot boven de 25 graden. In de avond komt er bewolking binnendrijven en daar kan mogelijk een enkel spatje regen vallen mogelijk met een klap onweer. In de nacht naar maandag klaart het weer op en daalt het kwik naar een zwoele 18 graden, die ook pas aan het einde van de nacht gehaald gaat worden.

Na vandaag gaat het weerbeeld veranderen, de wind draait naar het noordoosten en voert bewolking met zich mee. Uit deze bewolking kan soms wat neerslag gaan vallen en daarbij is onweer niet uitgesloten. Het blijft wel onverandelijk zomers warm in onze regio. Maandag 28 graden, dinsdag 27 graden maar daarna gaat de temperatuur toch wel wat naar beneden naar een graad of 23 overdag en ook de nachttemperaturen komen wat lager te liggen met gemiddeld 15 á 16 graden.

De maand mei gaat de boeken in als een te warme maand met te weinig neerslag en juni zal waarschijnlijk ook te droog beginnen maar wel met gemiddelde temperaturen die passen bij de juni maand.

Meer over het weer op de website van ons weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen in Medemblik met elke dag wel kans op een bui met een klap onweer
Het weer voor de aankomende zeven dagen in Medemblik met elke dag wel kans op een bui met een klap onweer

Reageren via facebook