Medemblik Actueel.

Laatste dag NK Afstanden met nog twee keer Irene Schouten aan de start

HEERENVEEN – Ruim 9000 toeschouwers gaan op de laatste dag van de NK Afstanden er nog eens goed voor zitten. Na de formidabele race van Irene Schouten, waarbij zij zilver pakte en naar het EK en WK gaat op de 3000 meter, mag zij vanmiddag nog de 5000 meter en de mass start rijden.

De tribunes in Thialf waren de afgelopen twee dagen al goed gevuld. Voor vandaag is geen ticket meer te verkrijgen. “Een uitverkocht stadion, dat is fantastisch”, zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. “De races zijn bloedstollend en de toeschouwers  genieten met volle teugen. Dit bewijst in mijn ogen eens te meer dat het schaatsen leeft, ook onder het jongere publiek.”

De tv-kijkcijfers van het schaatsevenement zijn eveneens goed en nog beter dan vorig jaar. Vrijdagavond keken ruim 1,2 miljoen mensen naar de live-uitzending op NPO 1, zaterdag zaten ruim 1 miljoen kijkers voor de buis.

De slotdag van de KPN NK Afstanden begint vanmiddag om 13.15 uur. Op het programma staan: 5000 meter (dames), 10.000 meter (heren), 1000 meter (dames en heren) en de mass start (dames en heren). Ook deze wedstrijden zijn live te volgen op tv via NPO1

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook