14.9 C
Medemblik
4 juli 2020 03:00
Medemblik Actueel.

Andijker Janno Botman op fenomenale wijze NL kampioen sprint B-Junioren

ANDIJK – Zelf vond hij het kampioenschap wel ‘pittig’ maar door een fenomenale eerste 500 meter die hij met een halve seconde voorsprong wist te winnen op de rest van het veld zag Janno Botman zijn kansen om Nederlands Kampioen te worden sterk stijgen.

Botman zegt tegen Schaatsen.nl: “‘’Nou, zo’n heel kampioenschap is wel pittig. Je moet niet alleen vier ritten rijden, maar je moet ook vier keer je schaatssprongen doen en in rijden. Dat is intensief, dus aan het einde van zo’n dag ben je wel verrot. Bij de laatste duizend meter voelde ik wel dat ik vier afstanden had gereden. Op de 500 meter had ik echter al vijf tienden voorsprong gepakt op mijn concurrent, dus ik kon wat hebben.’’.

Janno Botman is de zoveelste schaatser uit Andijk die de sprong naar een Nederlands Kampioenschap heeft gemaakt en denkt dat zijn succes grotendeels te wijden is aan de vele skeelerwedstrijden die hij zomers rijdt waar hij tijdens het afgelopen EK zelfs goud wist te pakken.

Reageren via facebook