Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Sablikova te sterk voor Irene Schouten op de 3000 meter

Andijk – Met een hele mooie derde plaats achter winnares Martina Sablikova en de als tweede eindigende Ireen Wüst mag Irene Schouten uit Andijk terug kijken op een prima gereden wedstrijd. Een wedstrijd waarin zij zelf in de laatste ronden nog inliep op Reen Wüst maar net een ronde te kort kwam om haar van de tweede plaats te stoten.

In een tijd van 4.00,08 was zoals altijd Sablikova een schaatster op eenzame hoogte ver voor de nummers 2 en 3 die in 4.04,15 en 4.05,52 over de finish kwamen. In de voorlopige tussenstand in de strijd om de Worl Cup dames 3000 meter staat Irene Schouten op een hele mooie 3e plaats net achter Natalya Voronina op plaats 2 en natuurlijk Martina S’sbliková op de eerste plaats.

Irene Schouten wist haar race tegen de Russische Olga Graf winnend af te sluiten, opvallend was hoe stabiel zij de rondjes 32 wist vast te houden daar waar Ireen Wüst de laatste 2 rondjes 33.5 en 34.2 liet noteren.

schout

De overige Nederlandse schaatsers vinden wij terug op plaats 5 (Marije Joling), plaats 8 (Jorien Voorhuis), plaats 9 (Annouk van der Weijden), plaats 10 (Yvonne Nauta), plaats 26 (Linda de Vries), plaats 27 (Carien Kleibeukers en ploeggenote van Schouten), plaats 29 (Antoinette de Jong) en plaats 32 (Lisa van der Geest).

Reageren via facebook