Medemblik Actueel.

Foto: Hidde Muije
Archieffoto: Hidde Muije

Bente Kerkhoff wint eerste skeelerwedstrijd seizoen 2019

OOSTWOUD – Eigenlijk baalde ze wel een beetje, maar dat ging snel weg toen ze de op het hoogste schavotje stond als winnares van de puntenkoers in Heerenveen waar de officiële start van het KNSB Baancompetitieseizoen plaatsvond.

Eigenlijk had Bente Kerkhoff deze rit als een soort van trainingsrit willen rijden, kijken hoe en wat het gaat tijdens een puntenkoers, maar het lot wees anders uit, ze was gewoon de beste en pakte de zege.

Tegen Schaatsen.nl zegt Bente Kerkhof: “Na een sprint had ik opeens een gat op het peloton. Tja, dan ga je maar door. Na de koers baalde ik wel flink dat ik mijn plan niet goed had uitgevoerd, maar ik ben superblij dat ik eerste ben geworden. Het was in het begin even aftasten, omdat ik vorig jaar een maand in Amerika heb getraind met Manon Kamminga om me voor te bereiden op het inlineseizoen. Nu heb ik gewoon het schaatsseizoen afgemaakt. Het is een beetje dubbel. Aan de ene kant ben ik niet tevreden over mijn race, aan de andere kant heb ik hem wel goed afgemaakt.

Het jaar is voor Bente toch al goed begonnen, in februari werd zij nog Nederlands Kampioen marathonschaatsen bij de junioren B. Stiekem hoopt Bente Kerkhoff dat ze deze lijn kan doorzetten en zich weet te plaatsen voor de internationale toernooien.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook