Ramon van Engelenhoven en Emma Roijackers in het Groene Kerkje Lambertschaag

LAMBERTSCHAAG – Ofschoon Emma haar Master examen nog moet afleggen, is zij al menigmaal te horen geweest. Als soliste, als aanvoerder, als onderdeel van het jonge maar al gerenommeerde ensemble String Soloist (onder leiding van Lisa Jacobs) en vorig jaar met Caspar Vos in Weesp! En nu dan met Ramon van Engelenhoven: een van de grote jonge pianisten die ons land rijk is.

Op het programma staat de kleurrijke sonate van Francis Poulenc, opgedragen aan Federico Garcia Lorca. Emma en Ramon treden daarmee in de voetsporen van de componist en Ginette Neveu die de premiere verzorgden in juni 1943. Verder speelt Emma de 5e Solosonate van Eugène Ysaÿe. Deze Belgische componist en viool virtuoos schreef 6 solo sonates voor de viool, geïnspireerd door Bach. Daarbij legde hij de lat hoog… en dat niet alleen technisch. Hij vond dat een (meester)violist “must be a violinist, a thinker, a poet, a human being, he must have known hope, love, passion and despair, he must have run the gamut of the emotions in order to express them all in his playing.”.

Ramon zal van Chopin de Polonaise-fantaisie opus 61 in As spelen en samen spelen ze de weergaloze Kreutzer sonate van Beethoven.

Details:

  • Waar: Het Groene Kerkje, Noordeinde 28, 1658CB Lambertschaag
  • Wanneer: 9 februari 2020
  • Tijd: 11.30 uur
  • Entree: € 13,50
  • Reserveren

[signoff]

Reageren via facebook