Het ‘uitdaagrecht’ een zegen voor Medemblikkers die denken het beter te kunnen

MEDEMBLIK – Aangezien in de ogen van veel Medemblikkers de gemeente toch niets goed kan doen wordt speciaal voor deze groep inwoners vanaf 2020 het ‘uitdaagrecht’ in de gemeentewet vastgelegd. Met het uitdaagrecht kun je dan de gemeente uitdagen om het werk wat zij niet goed doen zelf te doen, en misschien nog wel tegen betaling ook.

Dus iedereen die over van alles en nog wat loopt te klagen over de gemeente Medemblik hoeft niet meer te klagen maar kan dan de handschoen opnemen en het zelf gaan doen, mits de gemeente de uitdaging aangaat natuurlijk. Gaat de gemeente deze uitdaging aan dan krijgt de uitdager een budget om de klus te gaan klaren, bijvoorbeeld bij het verwijderen van onkruid, of andere taken waar de gemeente op heeft bezuinigd.

De wet gaat in 2021 in…

Reageren via facebook